Thursday, October 27, 2016

Dirantai ibu kerana enggan ke sekolah

Dirantai ibu kerana enggan ke sekolah
Gambar kanak-kanak perempuan yang diviralkan selepas ibunya bertindak merantai kakinya kerana enggan ke sekolah - Foto Sinar Harian
 
SUBANG JAYA - Gara-gara dikatakan sering enggan ke sekolah, seorang ibu tergamak merantai kaki anak perempuannya dengan rantai besi  berdekatan sebuah taman permainan di Lagoon Perdana, Bandar Sunway di sini, petang semalam.
Kanak-kanak berusia lapan tahun itu ditemui orang awam kira-kira jam 6.35 petang sebelum panggilan dibuat ke Balai Polis Subang Jaya.
Gambar tindakan ibu mangsa itu turut diviralkan di laman sosial dan mendapat pelbagai kecaman daripada netizen.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Mohammad Azlin Sadari berkata, pihaknya menerima panggilan daripada seorang lelaki menemui kanak-kanak itu berpakaian seragam  sekolah dengan kakinya dirantai di taman permainan Jalan Lagoon Perdana 9/1.

Bertindak atas maklumat, Unit Rondaan Bermotosikal bergegas ke lokasi dan mendapati kanak-kanak perempuan tersebut dikerumuni orang ramai.

Beliau berkata, tidak sampai 10 minit kemudian  ibu kandung kanak-kanak itu tiba di lokasi  dan mengaku merantai anaknya kerana selalu enggan ke sekolah.
“Anaknya didakwa dirantai sebagai denda, anggota polis kemudian meminta kunci daripada ibu mangsa dan membuka rantai besi pada kaki anaknya kira-kira jam 6.45 petang selepas kira-kira 30 minit kejadian berlaku.

“Ibu mangsa berusia 30 tahun dan anaknya di bawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya untuk disoal siasat dan kes masih dalam siasatan,” katanya kes disiasat bawah Seksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-kanak.

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete