Wednesday, October 19, 2016

Misteri kehilangan dua pelajar terjawab

Misteri kehilangan dua pelajar terjawab
Jesse L Matthew ketika di mahkamah.
VIRGINIA - AMERIKA SYARIKAT. Misteri kehilangan dua orang pelajar wanita terjawab apabila polis tempatan berjaya mengaitkan kes mereka kepada seorang lelaki dipercayai mempunyai dua kehidupan yang berbeza lapor Mirror.co.uk.
Mangsa pertama, Morgan Harrington, 20, hilang setelah terpisah dengan rakan-rakannya semasa pergi ke konsert kumpulan Metalicca di Charlottesville pada Oktober 2009.

Tiga bulan kemudian, rangkanya ditemui di sebuah ladang 16km dari tempat kali terakhir dia dilihat. Laporan bedah siasat menunjukkan dia dibunuh dengan kejam.
Lima tahun selepas kematian Harrington, seorang pelajar wanita juga turut hilang sama sepertinya. Mangsa, Hannah Graham, 18, merupakan pelajar tahun kedua di Universiti Virgina.

Graham dipercayai hilang sewaktu dalam perjalan pulang setelah menghadiri parti di kawasan itu.
Dia dilihat berjalan melalui pusat membeli-belah dengan seorang lelaki mengikut rapat di belakang.

Seorang saksi mengatakan bahawa lelaki tersebut kelihatan mencurigakan dan kemudian membawa mangsa ke bar berdekatan serta membelikannya minuman. Kemudiannya Graham hilang tanpa dikesan.
"Melalui kamera pengawasan, polis mengenal pasti pemangsa adalah Jesse L Matthew.
"Mempunyai ketinggian lebih enam kaki, seorang pelajar yang aktif bermain rugbi namun dibayangi dengan dua tuduhan rogol pada tahun 2002 dan 2003 namun bebas dari kedua-dua pertuduhan itu," katanya.

Dia mempunyai dua kehidupan yang berbeza iaitu memandu teksi dan juga menjadi porter hospital di siang hari namun pada waktu malam, dia akan pergi ke bar-bar dan berkata perkara tidak baik kepada wanita.
Matthew menggunakan modus operandi yang sama menggunakan teksi beliau untuk melakukan jenayah tersebut.

Polis tempatan telah menggeledah rumahnya dan mengambil barang untuk diperiksa di makmal.
Keputusan berjaya mengaitkan Matthew kepada Graham dan juga Harrington serta kes seorang wanita muda di Fairfax yang diculik di hadapan rumahnya  pada tahun 2005.

Selepas dia ditangkap, mayat Graham juga dijumpai dalam keadaan lebam dan patah akibat dipukul olehnya. Pada tahun 2015, Matthew, 33 dijatuhi tiga hukuman penjara seumur hidup di atas kesalahannya itu.

Bapa Graham, John menyifatkan tindakan Matthew itu sungguh kejam dan bersyukur pembunuh anaknya dapat dibawa ke muka pengadilan.
“Kejahatannya telah terserlah dan saya bersyukur kerana Hannah membantu membawa orang jahat ini diberkas dan didapati bersalah.
“Hannah adalah heroin yang membantu mengubah dunia,” katanya kepada Mirror.co.uk.

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete