Monday, May 7, 2018

'Kalau pahlawan, kenapa takut orang tua'

Tun Daim Zainuddin
Tun Daim Zainuddin
(Ubah saiz teks)
HULU KELANG - Nampaknya bekas pimpinan Umno, Tun Daim Zainuddin sedang ligat membantu kempen Pakatan Harapan apabila  beliau sekali lagi muncul di pentas program Pakatan Harapan (Harapan), malam tadi.
Dalam ucapannya, Daim kali ini menyindir pimpinan Umno berikutan tindakan pengguguran keahlian Umno beliau, Jumaat lalu.

"Saya yang dah tua pun kena buang, saya yang nak berjalan pun susah pasal apa nak takut.
"Tapi dia masih takut juga kepada orang tua macam saya, kalau dengan orang yang lebih muda macam kamu (rakyat) lagi dia takut.

"Tapi ada juga yang mengaku (kononnya) dia pahlawan, kalau pahlawan silalah berjumpa siapa lawan di sini yang dah 93 tahun," katanya ketika berucap pada program Malam Semarak Tsunami Rakyat anjuran Harapan, malam tadi.
Selain itu, Daim juga tidak berselindung mengatakan dia begitu sibuk membantu berkempen untuk Harapan dalam tempoh dua hari ini.

"Semalam (kelmarin) saya di Johor, pagi tadi (semalam) di Permatang Pauh, petangnya lari pula ke Kelantan berkempen untuk Ustaz Nik Omar.
"Jadi 9 Mei ini, (rakyat) Malaysia boleh apa? Boleh tukar kerajaan, kita mahu tukar kepada Pakatan Harapan (Harapan), InsyaALLAH," katanya.
Sinar Harian

No comments:

Post a Comment