Saturday, May 9, 2015

Bertengkar pasal duit, lelaki ini tikam isteri sampai mati

 8/5/15

Cekcok soal uang Rp 2.000, pria ini tikam istri hingga tewas
ilustrasi pisau. ©2013 merdeka.com/muhammad luthfi rahman
  Ashok, lelaki India berumur 61 tahun ditahan polis  akibat menikam isterinya hingga mati ketika bertengkar soalwang senilai Rs 10 

Menurut laporan tetangga, peristiwa menyedihkan itu terjadi pada Isnin, (4/5/15) pukul 14.00 waktu setempat di sebelah barat New Delhi.

Tetangga yang mencari bantuan sebelumnya mendapat panggilan dari sang adik suspek ketika pertengkaran tidak kunjung selesai

Namun ketika bantuan datang, mangsa bernama Rani (42) itu telah ditemui bersimbah darah dan tergeletak di lantai.

Rani adalah isteri kedua dari suspek, mereka tinggal bersama dua anak Rani, namun untungnya ketika kejadian tersebut anaknya sedang berada di sekolah.

"|Ketika ditahan polis , suspek nampak menyesal dan meratapi perbuatannya dengan terduduk di samping isteri yang bajunya bersimbah darah," ungkap Inspektor Polis Nangloi, Pushpendra Kumar, seperti dilansir laman Times of India, Rabu, (6/5).

Saat diperiksa, tsuspek mengaku terjadi pertengkaran    kerana sang isteri meminjamkan wang sebesar Rp 2,000 kepada seseorang, dan pertengkaran itu berakhir dengan pembunuhan.

Kini suspek dan barang bukti telah ditahan di balai polis India sektor Nagloi, dan bersiap untuk proses hukum selanjutnya.
 Sumber: Merdeka.com

No comments:

Post a Comment