Monday, November 10, 2014

Lelaki meninggal, tersangkut di mesin bowling

10/11/14

Tersangkut mesin bowling, pria AS ini tewas seketika
Bowling. ©2014 Merdeka.com
 David Geiger asal Ohio, Amerika Syarikat, terbunuh tergencet mesin pengatur pin bowling. Dipercayai dia mengalami kejadian nahas tersebut kerana tak hati-hati ketika  memperbaiki mesin permainan tersebut.

Agens Federal Keselamatan Kerja (FWSA) sedang menyiasat penyebab konkret kematian lelaki  53 tahun itu.

Seperti yang dilansir dari surat khabar New York Post, Geiger diketahui meninggal tersepit di mesin pengatur pin bowling di Northwest Bowling Alley di Fairfield, Ohio,     Amerika Syarikat. Dia bekerja di arena bowling tersebut.

FWSA langsung mengirim psukan penyiasat ke tempat lelaki itu bekerja pada hari Jumaat akhir minggu lalu.

Pasukan penyiasat percaya Geiger meninggal pada hari Khamis (6/11). Dikatakan juga yang pakaian Geiger tersangkut di mesin tersebut ketika dia mencuba memperbaikinya.

Polis setempat juga mengatakan, jika ada banyak pengunjung dan karyawan lain yang ada di tempat tersebut pada waktu yang sama, namu tak seorang pun dari mereka melihat kejadian itu.
sumber: Merdeka.com

No comments:

Post a Comment