Monday, August 29, 2016

Tajuddin tunjuk ‘hero’, lupa orang tua yang menolongnya

 | August 28, 2016
Tun Mahathir memberi nyawa politik kepada Tajuddin selepas Ibrahim sendiri berjumpa dan merayu beberapa kali.
ibtahim-ali-tajuddin
PETALING JAYA: Datuk Ibrahim Ali mengingatkan Anggota Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman supaya tidak tunjuk “hero” tetapi menghormati orang tua yang penah menolongnya dalam karier politik.

Presiden Perkasa itu berkata demikian membidas kenyataan Tajuddin semalam yang menyatakan Tun Dr Mahathir Mohamad berbohong mengenai isu menandatangani surat penahanan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).
“Biarlah ada rasa hormat pada orang tua yang sebelum ini menolongnya. Walaupun ada perbezaan pendapat, tak payahlah tunjuk ‘hero’ secara tidak bertempat,” katanya dalam satu kenyataan media.

Jelasnya, seseorang ditahan di bawah ISA atas cadangan pihak keselamatan yang membuat pemantaun dan hasilnya dibincang dalam kalangan anggota jawatankuasa di bawah pengawasan Ketua Polis Negara dan Pengarah Keselamatan Dalam Negeri.
“Secara rasionalnya adalah menjadi formaliti Menteri dan Timbalan Menteri untuk menandatangani cadangan tetapi yang membuat sebarang keputusan adalah pihak yang bertanggungjawab kepada keselamatan negara. Seseorang kena faham inilah prosedur atau cara operasinya,” tambah Ibrahim.

Katanya, Tun Mahathir memberi nyawa politik kepada Tajuddin selepas Ibrahim sendiri berjumpa dan merayu beberapa kali.
“Tiga kali saya bangkit di mesyuarat Majlis Tertinggi agar Tajuddin Rahman di terima kembali menjadi ahli Umno,” kata Ibrahim.

Malah tindakannya itu juga menyebabkan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menjadi Timbalan Presiden dan Pengurusi Pengurusan Umno naik radang terhadapnya (Ibrahim) kerana membela Tajudin dalam mesyuarat Majlis Tertinggi.
Selepas Pilihan Raya Umum pada 1999 Ibrahim sekali lagi bertemu Dr Mahathir untuk melobi agar Tajuddin Rahman dipilih menjadi calon dan akhirnya Tajuddin dapat bertanding di Sungai Manik.

Semalam, Tajuddin berkata Dr Mahathir yang cuba membersihkan namanya berhubung isu tanda tangan surat penahanan ISA walaupun ia tidak boleh diterima kerana hanya Menteri Dalam Negeri, yang ketika itu disandang beliau yang berkuasa mengeluarkan arahan penahanan tersebut.

Tambahnya, selaku tahanan ISA untuk disoal siasat pada 1987 ketika Operasi Lalang beliau yakin Dr Mahathir yang mengeluarkan arahan untuk penahanan itu.

3 comments:

 1. Kacang lupakan kulit. Biasa berlaku. Masa susah ingat tuhan. Bila dah senang, sendiri jadi tuhan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


   NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


   BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
   angka;GHOIB: singapura

   angka;GHOIB: hongkong

   angka;GHOIB; malaysia

   angka;GHOIB; toto magnum

   angka”GHOIB; laos…

   angka”GHOIB; macau

   angka”GHOIB; sidney

   angka”GHOIB: vietnam

   angka”GHOIB: korea

   angka”GHOIB: brunei

   angka”GHOIB: china

   angka”GHOIB: thailand

   ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
   0823-9177-2208
   saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
   bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

   Delete
 2. Kacang lupakan kulit. Biasa berlaku. Masa susah ingat tuhan. Bila dah senang, sendiri jadi tuhan.

  ReplyDelete