Tuesday, September 6, 2016

AMANAH sanggup beri laluan kepada BERSATU

Malaysiakini 6/9/16
Parti Amanah Negara (AMANAH) telah menyatakan kesediaannya untuk memberi laluan kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) untuk bertanding menentang PAS dan Umno di kawasan majoriti Melayu.
Ketua Komunikasi AMANAH, Khalid Samad berkata, itulah pendirian parti itu dalam sebarang rundingan untuk bekerjasama sebagai sebuah pakatan bagi menghadapi pilihan raya umum ke-14.

"Kita mesti mencari jalan demi perpaduan pakatan pilihan raya. Mereka (BERSATU) tidak semestinya perlu menyertai Pakatan Harapan," kata Khalid.
"BERSATU akan bertanding di kerusi majoriti Melayu manakala AMANAH akan meletakkan calon di kerusi yang mempunyai ramai pengundi bukan Melayu," jelas Khalid lagi.

Beliau ditemui semasa sidang media di ibu pejabat AMANAH di Kuala Lumpur.
AMANAH sebelum ini mengalu-alukan pembentukan BERSATU sambil mengharapkan kemunculan sulungnya dalam arena politik negara.
Walaupun BERSATU adalah parti berasas kaum, ia tidak semestinya bermaksud parti itu bersifat perkauman, kata AMANAH.

Terdahulu, BERSATU mengesahkan akan memulakan rundingan pembahagian kerusi bersama pembangkang lain sebaik saja pendaftaran parti itu diluluskan Pendaftar Pertubuhan.

Kerusi PAS dan PKR antara kawasan yang diintai oleh BERSATU, akui Presiden penajanya, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete