Friday, September 9, 2016

Kamalanathan lapor penyebaran soalan palsu UPSR kepada SKMM

 FMT| September 8, 2016
Kementerian Pendidikan menafikan terdapat soalan UPSR berbaur perkauman seperti yang tersebar di media sosial
P KamalanathanPUTRAJAYA: Timbalan Menteri Pendidikan Datuk P Kamalanathan hari ini menyerahkan laporan rasmi berhubung penyebaran soalan palsu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2016 di media sosial kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Beliau yang hadir ke pejabat MCMC di Cyberjaya menyerahkan laporan rasmi mengenai penyebaran gambar soalan palsu UPSR itu kepada Ketua Pegawai Sektor Keselamatan Rangkaian, Penguatkuasaan dan Advokasi SKMM Zulkarnain Mohd Yasin.

Menurut catatan yang dimuat naik di laman Facebook miliknya, Kamalanathan berkata beliau turut menyerahkan tiga cetakan skrin individu yang menyebarkan maklumat palsu tersebut.

Beliau berkata pihak MCMC berjanji akan menyiasat dan mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang tidak bertanggungjawab.
“Ini harus menjadi satu pengajaran kepada semua pengguna media sosial agar tidak menyiarkan sebarang berita tanpa menyemak kesahihan,” katanya.

Kementerian Pendidikan dalam satu kenyataan hari ini menafikan terdapat soalan bagi mata pelajaran Bahasa Melayu Kertas 2, UPSR 2016, berbaur perkauman seperti yang tersebar di media sosial.

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete