Monday, April 24, 2017

Watson tak terima maaf TV3

Hati Watson Nyambek belum terbuka untuk menerima permohonan maaf daripada TV3 dan Primeworks Studios Sdn Bhd yang menyiarkan satu program menghina mendiang bapanya.

Kata bekas pelari pecut Malaysia itu, dia amat marah dengan tindakan pengacara Sukan Tak Sentral itu mempersenda-sendakan nama bapanya.
“Hari ini saya tak terima permohonan maaf mereka. Mungkin suatu hari nanti jika saya sudah lebih tenang saya akan terima," katanya kepada media di Miri, Sarawak, hari ini.

Menurut laporan Borneo Post, Watson mengadakan pertemuan dengan wakil stesen televisyen swasta itu serta Primework Studios hari ini.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Datuk Ahmad Izham Omar dan Anggota Parlimen Sibuti, Ahmad Lai Bujang.
Dalam siaran siri Sukan Tak Sentral itu Sabtu lalu, seorang daripada pengacaranya Azizul Ammar Abu Hassan mempersenda nama mendiang bapa Watson dengan membunyikannya seperti suara kambing.

Jangan jadi lagi
Bagaimanapun semua pihak yang terbabit sudah memohon maaf secara terbuka kepada Watson.
Di sebalik perkembangan berkenaan bekas atlet kebangsaan itu tetap membuat laporan polis di Miri hari ini dan meminta pihak berkuasa menjalankan siasatan.
 
Kata Watson, buat masa ini dia tidak dapat memberi kenyataan lebih lanjut kerana terlalu marah dengan tindakan penghinaan yang dilakukan ke atas bapanya.
"Saya betul-betul marah dan kecewa, saya tak boleh terima ia dilakukan oleh hos rancangan berkenaan.

"Saya harap kejadian begini tak berlaku lagi pada masa depan supaya kita boleh hidup dengan aman di negara ini," katanya.
Sementara itu The Star Online melaporkan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak, Datuk Dev Kumar, berkata polis akan menyoal siasat pengacara Sukan Tak Sentral itu tidak lama lagi.

Katanya kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan, iaitu kesalahan sengaja menyebabkan aib dengan niat mengganggu keamanan.
Bapa Watson meninggal dunia kira-kira tiga tahun lalu.

No comments:

Post a Comment