
IST
Michalina Manios
Demikian diberitakan The Sun, minggu ini.
Si cantik Michalina Manios (22) membuat juri di kontes Poland Next Top Model terkejut setelah ia mengaku sebelumnya dikira lelaki sampai kemudian melakukan operasi plastik empat tahun silam untuk memotong organ kelamin lelakinya. Setelah itu ia kemudian memilih hidup sebagai perempuan.
Ia menjadi peserta paling popular di televisyen setempat setelah melakukan pengakuan di depan panel juri tentang rahsianya pada September lalu.
"Saya terlahir sebagai hermaphrodite (berkelamin ganda), dan ketikat doktor melihat saya mereka mengasumsikan saya lelaki kerana memiliki organ kelamin lelaki." katanya.
"Namun, ketika saya tumbuh besar, saya lebih cenderung lebih feminin berbanding jadi lelaki sehingga empat tahun silam saya memutuskan memotong organ kelamin saya dan mengganti nama," tambahnya. Sayangnya, setelah pengakuan itu, para penonton tidak menerima kenyataan dan memutuskan melakukan voting dan menyingkirkan Manios dari pertandingan bergengsi itu.
"Penampilannya luar biasa dan sangat sukses serta memberikan pelajaran kepada negeri ini," kata satu di antara anggota panel juri, Marcin Tyszka.
Sementara Manios mengatakan dia bersyukur boleh mengikuti pertandingan ini.
"Ini sebuah pengalaman yang sungguh luar biasa dan siapa yang tahu apa yang terjadi pada besok. Kit
suntingan dari TRIBUNNEWS.COM -
No comments:
Post a Comment