Monday, August 29, 2016

Mufti: Ayat Veteran Umno macam 'tipu tesis'


29/8/16

Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainal Abidin membidas kembali Veteran Umno Malaysia kerana mendakwanya antikerajaan dan memimpin gerakan Wahabi di Malaysia.

Menyifatkannya sebagai fitnah, Asri mempersoalkan sumber maklumat yang diambil bagi mengukuhkan dakwaan dilontarkan.
“Veteran Umno menuduh Dr MAZA anti kerajaan dan sebar Wahabi. Beliau memfitnah kononnya Dr MAZA (Asri) menyokong demonstrasi pro-DAP di Sogo.

“Entah dari mana maklumat yang beliau ambil? Mungkin mahkamah boleh menentukan nanti. Ayatnya itu seperti seseorang yang pernah menipu dalam tesis,” tulisnya di Facebook.
Setiausaha Veteran Umno Datuk Mustapha Yaakub semalam berkata beliau kesal dengan sikap Asri yang didakwa terus mengkritik kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Razak.

Mustapha dipercayai merujuk kenyataan Mohd Asri yang didakwa menyokong perhimpunan #TangkapMO1 anjuran sekumpulan mahasiswa di ibu kota pada Sabtu.
Asri di Facebooknya menulis: "Kibarkan jalur gemilang kita, bangkitlah membela amanah bernegara, tahniah mahasiswa!"
Veteran Umno juga mendakwa Asri terlibat dalam gerakan 'mewahabikan' Malaysia, dan mahu pelantikannya sebagai mufti dikaji semula.

Sementara itu, reaksi balas Asri menyebut, semakan mendapati Mustapha mempunyai hubungan dengan Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah (ASWAJA) pimpinan pendakwah kontroversi Dr Zamihan Mat Zin.

“Apabila disemak, rupanya beliau ada hubungan dengan ASWAJA,” tambahnya.
“Marilah kita semua menjadi Ahlus Sunnah wal Jamaah yang sejati bukan yang mendakwa Ahlus Sunnah tapi buruk akhlaknya.”
Malaysiakini

1 comment:

 1. ASSALAMU ALAIKUM WR.WB saya ingin berbagi cerita
  bahwa dulu saya hanya seorang tukang sapu,disalah satu
  perusahaan swasta di jawa tenga,gaji saya tidak seberapa dalam
  sebulan,sungguh sangat tidak mencukupi kehidupan keluarga saya,pada suatu hari saya coba coba buka internet,dan saya melihat beberapa pengakuan sukses dari member MBAH LIMPAH yang diberikan angka togel,akhirnya saya pun coba-coba menhubungi MBAH LIMPAH dan saya pun dibantu 4D SINGAPURA selama 2x putaran,angkanya tembus100% terakhir saya menang Rp.240.juta,dengan uang tersebut,saya dan keluarga,kini kehidupan keluarga saya sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,saya sudah buka usaha TOKO BAJU,sekali lagi saya dan keluarga mengucapkan banyak terima kasih kepada MBAH LIMPAH..

  BAGI TEMAN-TEMAN YANG INGIN MERUBAH NASIB SEPERTI SAYA
  SILAHKAN HUBUNGI MBAH LIMPAH DINOMOR HP: 085 312 407 999

  ReplyDelete