Wednesday, November 16, 2016

Saya tak jamin tindakan penyokong ‘lapar’, kata Jamal Yunos

 | November 16, 2016
Ketua Umno Bahagian Sungai Besar itu menjangkakan seramai 300,000 orang hadir menyertai Baju Merah yang terdiri daripada pelbagai kaum.
  VIDEO INSIDE
jamal_merah1
KUALA LUMPUR: Pemimpin Baju Merah Datuk Seri Jamal Yunos berkata, beliau tidak dapat menjamin tindakan “lapar” penyokongnya pada perhimpunan Bersih 5, Sabtu ini.

“Saya tidak pasti kerana saya tidak menyediakan makanan untuk mereka yang merancang menyertai kami dalam Bersih 5.
“Apa yang pasti, mereka yang merancang menyertai kami pada hari itu akan ‘lapar’,” katanya sambil disambut sorakan dan tepukan penyokongnya di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Jamal berkata demikian bagi menjawab soalan yang dikemukakan wartawan pada sidang akhbar di sini, sama ada Baju Merah akan mempedulikan tentang komitmen Bersih 5 dalam memastikan ia menjadi perhimpunan aman dan bukannya ganas pada 19 November ini.

Beliau hadir bersama-sama 50 penyokong berbaju merah.
Ketua Umno Bahagian Sungai Besar itu juga enggan mendedahkan sebarang maklumat lanjut berhubung lokasi perhimpunan kumpulan itu dan hanya menjawab,
“Itu strategi kami. Kita tidak boleh mengumumkannya sekarang. ”
Bagaimanapun, apabila ditanya lanjut oleh pemberita, Jamal berkata Baju Merah akan berkumpul di mana sahaja lokasi dirancang Bersih 5 untuk berhimpun.
“Jika anda bertanya di mana tempat kami berkumpul, mengapa tidak bertanya di mana ‘baju kuning’ (Bersih) akan berkumpul.

“Di mana ‘kuning’ berada, di situ juga ‘merah’ ada.”
Sebelum ini, Pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah mengumumkan penyokong Bersih 5 akan berkumpul di 2 lokasi, Dataran Maybank di Jalan Bangsar dan Masjid Jamek.

Para penyokong kemudian akan berarak ke arah Dataran Merdeka.
Jamal berkata beliau berharap dapat bertembung laluan dengan pemimpin DAP seperti Lim Guan Eng, Tony Pua, Lim Kit Siang dan juga pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tun Dr Mahathir Mohamad.
“Jika saya boleh bersalaman dengan Dr Mahathir, saya akan dapat memenuhi janji saya kepadanya.”

Sebelum ini, Jamal dipetik berkata semasa konvoi Bersih 5 di Kapar, beliau menyesal pernah bersalaman dengan Dr Mahathir dan mencium tangannya.
Jamal berkata, jika berpeluang bertemu lagi dengan Dr Mahathir,, beliau akan meludah tangannya.

Jamal berkata beliau menjangkakan seramai 300,000 orang hadir menyertai Baju Merah pada 19 November, sambil menambah ia akan terdiri daripada pelbagai kaum.

“Kami yakin pelbagai kaum akan menolak Bersih pada 19 November.
“Mereka (penyokong Baju Merah) sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan pada hari itu.”
Jamal mengingatkan: “Jika tidak ada kuning, tidak akan ada merah.”
FMT

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete