Wednesday, November 16, 2016

Suami, isteri ditahan cuba culik bayi baru lahir

Suami, isteri ditahan cuba culik bayi baru lahir
Bayi yang hilang di wad kanak-kanak berjaya dijumpai semula.
TANAH MERAH - Tindakan pantas polis berjaya menahan suami isteri disyaki terbabit dalam kes penculikan bayi perempuan di Hospital Tanah Merah (HTM), semalam, kira-kira sejam selepas menerima laporan.

Ketua Polis Daerah Tanah Merah, Deputi Superintendan Suzaimi Mohamad berkata, suspek lelaki berusia 26 tahun dan wanita berusia 23 tahun itu ditahan di sebuah rumah tanpa nombor di Kampung Alor Hijau, Bukit Tanah, dekat Selising, Pasir Puteh kira-kira jam 11.30 malam.

"Polis terima maklumat daripada HTM pada jam 10.28 malam yang memaklumkan seorang bayi berusia empat hari hilang di Wad Kanak-Kanak hospital berkenaan.
"Hasil siasatan awal, kita dapat kesan alamat rumah ini melalui nombor MyKad suspek lelaki yang ditulis pada buku rekod keluar masuk wad kanak-kanak itu ketika bawa keluar bayi terbabit," katanya, hari ini.

Suzaimi berkata, susulan maklumat tersebut, beliau meminta bantuan Ketua Balai Polis Selising untuk ke lokasi itu dan menemui seorang lelaki bersama seorang wanita sedang mendukung bayi di hadapan sebuah rumah.

"Suspek wanita berkeras bayi itu anak dia dan mendakwa bersalin pada 8 November di HTM tetapi hasil semakan, tidak ada nama suspek dalam rekod bersalin di HTM pada tarikh tersebut.
"Pasangan terbabit kemudian ditahan dan dibawa ke Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah bersama bayi terbabit," katanya.

Tambahnya, susulan penahanan itu, polis merampas satu beg bayi dan beberapa barangan termasuk Buku Rekod Kesihatan Ibu atas nama suspek wanita, Buku Rekod Kesihatan Bayi dan Kanak-kanak atas nama ibu bayi terbabit serta pakaian bayi.

"Siasatan awal mendapati, suspek wanita ini pernah bersalin pada Jun lalu tetapi bayinya gagal diselamatkan (keguguran), namun kita tidak tahu dan masih menyiasat motif sebenar.
"Kedua-dua suspek direman selama empat hari bermula hari ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan kerana menculik," katanya.

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete