Sunday, July 23, 2017

Najib hanya teruskan projek era saya, Dr Mahathir ulas projek MRT

 | July 23, 2017
Dr Mahathir berkata, jika beliau tidak memulakannya, Najib tidak akan tahu apa yang perlu dilakukan.
mahathir-4
KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad mengingatkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak wajar mengambil kredit dengan perkhidmatan MRT jika beliau tidak memulakan projek mirip itu lebih 2 dekad yang lalu.

“Beliau hanya meneruskan apa yang saya mulakan.
“Jika saya tidak memulakannya, beliau tidak akan tahu apa yang perlu dilakukan,” kata Dr Mahathir kepada wartawan ketika ditemui pada majlis rumah terbuka Aidilfitri di sini hari ini.
Najib telah dipuji kerana melengkapkan perkhidmatan MRT dengan pelancaran laluan Sungai Buloh-Kajang (SBK) yang beroperasi sejak minggu lepas.

Dengan pelancarannya itu, Najib dilaporkan berkata beliau telah diberitahu yang sistem MRT Malaysia lebih baik daripada yang ada di London, New York dan Hong Kong, dan setanding dengan Singapura.

Najib menambah, sistem MRT Malaysia adalah “bertaraf dunia”.
Najib juga memperluaskan laluan LRT Kelana Jaya dan Ampang, yang dibina ketika Dr Mahathir menjadi perdana menteri. Semasa kepimpinanya Dr Mahathir memperkenalkan laluan kereta api berkembar dan perkhidmatan ERL ke KLIA.

Dalam pada itu, mengulas kenyataan Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak awal hari ini, Dr Mahathir berkata, beliau sendiri telah belajar “banyak” dari tindakannya yang lalu.
“Sekurang-kurangnya pada zaman saya, kita tidak ada pemimpin yang mencuri wang. Itu yang saya pelajari dari masa lalu.
“Jangan mencuri duit kerajaan dan jangan gunakan suapan untuk mendapatkan sokongan,” kata beliau yang juga pengerusi Pakatan Harapan
FMT

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-3744-3355)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO


  >>>>>TOTO TOGEL MALAYIA KLIK DISINI <<<<<

  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
  angka;GHOIB: singapur
  angka;GHOIB: hongkong
  angka;GHOIB; malaysia
  angka;GHOIB; toto magnum 4d
  angka"GHOIB; laos…
  angka"GHOIB; macau
  angka"GHOIB; sidney
  angka"GHOIB: vietnam  ReplyDelete