Wednesday, May 29, 2013

KISAH Arwah Fatin Imanina : Untuk peringatan ibu bapa

The News Shoot's photo.
KISAH Arwah Fatin Imanina

Untuk peringatan bersama. Kalau ada anak-anak kita atau sesiapa yang mendapat chickenpox seteruk ini, kira dah stage teruk. Darah sudah dicemari oleh kuman. Nampak macam darah beku kat tubuh.


Fatin dah dibawa awal berjumpa doktor, tapi doktor tu cakap, "normal la ni...takde pa per....ambik ubat, balik rumah makan yea". Esokannya jumpa doktor lagi, tapi doktor tu cakap, "biasa la tu..chicken pox..mesti la demam....balik rumah, makan ubat yer...". 
Tapi, bila oksigen turun below 60, barulah cakap kes ini kritikal, kena refer pakar dekat hospital kerajaan.

Sedihnya. Moralnya, kadang2 apa yang doktor cakap tak semua betul , kita kena cari hospital2 lain untuk mengesahkannya .

Alfatihah untuk arwah.

SHARE kepada semua, biar semua tahu .

:: ♥|LIKE|SHARE|COMMENT|♥ ::. ツ @[592143614129018:274:The News Shoot] ツ 

ღ C h O c O l a T e L o V a T i C ღ
KISAH Arwah Fatin Imanina
Untuk peringatan bersama. Kalau ada anak-anak kita atau sesiapa yang mendapat chickenpox seteruk ini, kira dah stage teruk. Darah sudah dicemari oleh kuman. Nampak macam darah beku kat tubuh.


Fatin dah dibawa awal berjumpa doktor, tapi doktor tu cakap, "normal la ni...takde pa per....ambik ubat, balik rumah makan yea". Esokannya jumpa doktor lagi, tapi doktor tu cakap, "biasa la tu..chicken pox..mesti la demam....balik rumah, makan ubat yer...".
Tapi, bila oksigen turun below 60, barulah cakap kes ini kritikal, kena refer pakar dekat hospital kerajaan.

Sedihnya. Moralnya, kadang2 apa yang doktor cakap tak semua betul , kita kena cari hospital2 lain untuk mengesahkannya .

Alfatihah untuk arwah.

SHARE kepada semua, biar semua tahu .

No comments:

Post a Comment

Post a Comment