Wednesday, October 26, 2016

Razak Baginda bantah pindaan Shaaribuu

Malaysiakini 26/10/16

Penganalisis politik Abdul Razak Baginda hari ini membayangkan pihaknya akan membuat bantahan ke atas pindaan kenyataan Shaariibuu Setev dalam saman sivil berkaitan pembunuhan Altantuya Shaariibuu.

Peguam Abdul Razak, Kuan Chee Foo memberitahu Mahkamah Tinggi Shah Alam, mereka akan memfailkan afidavid balas untuk tujuan itu.
"Kami akan memfailkan afidavit balas tidak lama lagi," katanya ketika ditemui Malaysiakini.

Peguam kanan persekutuan Tengku Intan Suraya Tengku Ismail yang mewakili kerajaan sebagai defendan keempat berkata pihaknya tidak akan membantah permohonan Shaariibuu.

Peguam Ramkarpal Singh memberitahu hakim Datuk Ahmad Nasfy Yasin menetapkan 16 Disember ini untuk menetapkan keputusan terhadap permohonan pindaan Shaariibuu.

Ramkarpal yang juga anggota parlimen Bukit Gelugor turut memaklumkan secara rasmi kepada mahkamah bahawa firma guamannya berjaya menyerahkan permohonan meminda kenyataan itu kepada defendan kedua, Sirul Azhar Umar di Pusat Tahanan Imigresen Villawood di Sydney, Australia.

"Permohonan itu diserahkan kepada Sirul selepas Kementerian Luar pada tahun lalu tidak menghubungi kami untuk memaklumkansama ada mereka berjaya menyerahkan dokumen berkenaan kepadanya atau tidak," katanya.

Shaariibuu memfailkan saman RM100 juta ke atas bekas anggota polis, Azilah Hadri dan Sirul, Abdul Razak serta kerajaan pada 2007 ekoran kematian anaknya, Altantuya, yang dibunuh antara 18 Oktober dan 19 Oktober 2006 berhampiran Puncak Alam.

1 comment:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete