Tuesday, April 26, 2022

Penduduk panik tengok bentuk awan, muncul sebelum matahari terbenam

 25/4/22

Penduduk panik tengok bentuk awan, muncul sebelum matahari terbenam. Takut rugi, pengusaha ini mengaku sembunyikan berjuta paket minyak masak. Tular baru-baru ini mengenai satu penampakan awan yang menggerunkan di Australia.

Gambar yang menggerunkan itu telah dirakam oleh seorang jurufoto yang dikenali sebagai Jarvis Smallman.Awan Menggerunkan Kelihatan Muncul Di Langit Sebelum Matahari Terbenam – nangtme.com

Awan yang pelik seakan berwajah manusia itu kelihatan amat menggerunkan bagi sesiapa pun yang memandangnya kerana seolah-olah ada ‘makhluk’ awan raksasa sedang memerhatikan manusia di bawahnya.

Penduduk panik tengok bentuk awan, muncul sebelum matahari terbenam

Jarvis Smallman merakamkan gambar awan pelik tersebut di Hopetoun tepi pantai Australia sebelum matahari terbenam. Dalam gambar yang diambil itu juga menampakkan pelangi di bawah imej awan tersebut.

Awan Menggerunkan Kelihatan Muncul Di Langit Sebelum Matahari Terbenam

Jarvis Smallman yang baru berusia 14 tahun kagum melihat keunikan awan tersebut dan berasa gembira kerana berjaya merakam gambar hebat itu pada masa yang tepat selepas habis sesi persekolahannya.

By far the coolest clouds I’ve seen so far. It was a bit spooky Being watched by the sky – status yang dimuatnaik dalam akaun Instagram jarvis.s.photography

Jarvis yang meneliti awan tersebut berpendapat wajah ‘manusia’ yang timbul dari formasi awan itu kelihatan seperti ‘The Joker’. Ada juga netizen yang berpendapat awan menggerunkan itu juga menyerupai watak ‘Pennywise’ dalam filem IT.

Jika kita meneliti gambar yang diambilnya, memang ada kelihatan wajah seakan ‘The Joker’ dan ‘Pennywise’ kan.

Awan Menggerunkan Kelihatan Muncul Di Langit Sebelum Matahari Terbenam – nangtme.com

1 comment: