Pada pukul 2 pagi 26 Dec 2010, lembu yang dipesan dari Trengganu sampai kedestinasi dgn Myvi. Alhamdulillah.
Melapah daging . ini tinggal kepala lembu. fasa terakhir tu.
kesian Mamat
Ni Bang Chik kita dok goreng papadom bersama chikuma fukuyama. Untuk tetamu yg tak makan daging.
Ni Bang Chik lagi dok kapak tulang lembu.Sekor lembu dia kapak sorang je. Walau pun Guru besar,boleh juga dok kedehoq. Syabas.
Orang perempuan, cara perempuan. Dok keronaih bawang, ubi, cabai dan kelengkap sup. Depa ni memang dah cekap bab tu. Tak bimbang punya.
Bang Chik dan Zaiful berehat .dok pikir esok nak mula yang mana dulu. Ni baru lepas goreng ikan kering. hadoiiii
Depa ni dok sembang sambil dok pekena air kopi.
Kalau baya ni mesti soalan dia"Hang berapa dah cucu"
Ni geram stress ka geram ke buah. BAIK2 NANTI LUKA. Letih bawa lembu lagi, letih mandu lagi. last satgi nak kena basuh pinggan pulak. Hadoiiii
Mandor mai check. "Oi! awat tak hidang lagi, pukul 11.30 dah."
"Ok. Sila semua! dah boleh makan dah". kata Mak Tam
Tetamu pun pakat lah menjamu selera.....
Sorang pun tak kenal ni. depa pakat beraleh belakang semua.
Mai secawan!
Pukul 12 tgh. bermulalah majlis berendoi. Pendikir memulakan dengan membaca doa dan solawat
tidurlah Ulya, tiiiidurrrr, tidurlah cahaya mata bonda, lenalah dalam buaian yang indah |
bagai tahta anakanda, beradu dengan riang gembira, lupakan nestapa |
tudia! depa makan dah. kena langkah cepat sikit ni. hadoi bau sedapnya |
sapa lagi yg tak kena panggil. nanti sat nak talipon |
cara orang muda makan. sembang lebih. |
tok wan ngan mak tok seronok nampak |
dok kata dah. last sekali memang kami juga kena basuh |
EPISOD 3 COMING SOON
semua gambar dari abd rashid din. terima kasih
best da....puan indah....tak sabaq tunggu episod ke-3
ReplyDeletebila episod 3
ReplyDelete